Curs IGIENĂ
Alege sa fii CALIFICAT in domeniul sanitar, sa lucrezi ca infirmier(a) intr-un spital, gradinita, cresa, laborator analize, clinica balneo sau orice clinica medicala.
Denumire program | Categorie | Cod C.O.R./N.C. | Durată | Nivel minim de studii pentru accesul la program | Autorizat | Domeniu | Finalizat cu certificat de… | Tip program | Cale |
IGIENĂ | Cursuri specialitate | N/A | 3h/modul | Nu există condiţii minime de acces referitoare la studii, vârstă sau pregătire profesională | Ministerul Sănătății și Ministerul Educației | Sănătate / Social | Certificat de absolvire curs „IGIENA” (emis de M.S., M.E., D.S.P.) | Curs specialitate | Non-formală, participare în clasă |
- Descriere
- REGLEMENTĂRI SPECIFICE
- TIP CERTIFICAT OBŢINUT
- BENEFICII ŞI OPORTUNITĂŢI
- Documente inscriere
- MA INSCRIU
Curs obligatoriu pentru lucrătorii din următoarele domenii:
* tuturor categoriilor de lucrători din industria alimentară, inclusiv pentru cei care comercializează şi transportă produse din industria alimentară (alimentaţie publică şi a colectivităţilor – toate nivelele)
* persoanelor din serviciile de curăţenie din unităţile de asistenţă medicală, a colectivităţilor de copii şi tineri, unităţi de cazare hoteluri, moteluri, cabane, etc.
* persoanelor din producţia şi distribuţia apei potabile, inclusiv a apei potabile îmbuteliate
* persoanelor din cadrul serviciilor de îngrijire corporală (coafor, frizerie, manichiură pedichiură, cosmetică, masaj, etc.)
* persoanelor din cadrul serviciilor de tip dezinfecţie, dezinsecţie, deratizare.
Modulele pentru care Centrul de Formare si Evaluare Profesionala NOVAMIND EDU SRL a primit aviz sunt:
Modulul nr. 1 – Nivelul I – Instruirea managerilor, directorilor pentru asigurarea calităţii, șefilor de secție, de producție, etc., din unităţile cu profil alimentar și din unitățile de alimentație publică și colectivă
Modulul nr. 1 -Nivelul II -Instruirea operatorilor din industria alimentară și din unitățile de alimentație publică și a vânzătorilor din unitățile cu profil alimentar.
Modulul nr. 1 – Nivelul III -Instruirea personalului de îngrijire din sectorul alimentar și din unitățile de alimentație publică și colectivă Modulul nr. 2 Instruirea personalului din unităţi care prestează servicii de curăţenie: în unităţi de asistenţă medicală, în colectivităţi de copii şi tineri, în unităţi de cazare (hoteluri, moteluri, cabane etc.), în cabinete de înfrumusețare corporală, piercing si tatuaj; Modulul nr. 3 -Instruirea personalului din unităţi care prestează servicii în domeniul apei destinate consumului uman: producţia şi distribuţia apei potabile şi apa din fântânile publice, producţia apei îmbuteliate;
Modulul nr. 4 -Instruirea personalului din unităţi care prestează servicii pentru spatii in care au locactivități de îmbăiere sau înot de agrement, formativ sau sportive, precum şi servicii pentru tratarea şi dezinfecția apei din bazine de înot şi piscine;
Modulul nr. 5 – Nivelul I -Instruirea personalului din unităţi care prestează servicii de tratament şi machiaj cosmetic, epilare, frizerie, coafură şi bărbierit, reglementate prin ordinul nr. 1136/2007 privind aprobarea normelor de igienă pentru cabinetele de înfrumusețare corporala
Modulul nr. 5 – Nivelul II -Instruirea personalului din unităţi care prestează servicii de manichiura si pedichiura, reglementate prin ordinul nr. 1136/2007 privind aprobarea normelor de igienă pentru cabinetele de înfrumusețare corporala
Modulul nr. 5 – Nivelul III-Instruirea personalului din unităţi care prestează servicii de piercing, tatuaj, micropigmentare, reglementate prin ordinul nr. 1136/2007 privind aprobarea normelor de igienă pentru cabinetele de înfrumusețare corporala Modulul nr. 6 – Nivelul I-Instruirea personalului din unităţi care prestează servicii de dezinfecţie
Modulul nr. 6 – Nivelul II-Instruirea personalului din unităţi care prestează servicii de dezinsectie şi deratizare.
Ordin nr. 1225 din 24/12/2003 (Ordin 1225/2003) pentru organizarea si certificarea instruirii profesionale a personalului privind insusirea notiunilor fundamentale de igiena
Lege nr. 98 (r1) din 10/11/1994 – Emitent: Parlamentul Romaniei Intrare in vigoare: 27/04/2008 Publicatie: MOF nr. 325/2008 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele legale de igiena si sanatate publica
ATENTIE!!
Hotărârea de Guvern nr. 857/2011, publicată în Monitorul Oficial nr. 621, din 1 septembrie 2011 reglementează sancţiunile aplicabile în cazul nerespectarii normelor de Igienă!!Lipsa unui certificat de instruire profesională privind însuşirea noţiunilor fundamentale de igienă se pedepseşte cu o amendă de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei pentru persoanele juridice care angajează personal căruia îi lipseşte această atestare.
LEGISLAȚIE
- Ordinul M.S.nr.1225/2003 cu modificări ulterioare privind însuşirea noţiunilor fundamentale de igienă
- ORDIN nr.232/4.034 din 2004 al ministrului sănătăţii şi al ministrului educaţiei şi cercetării privind modificarea şi completarea Metodologiei pentru organizarea şi certificarea instruirii profesionale a personalului privind însuşirea noţiunilor fundamentale de igienă, aprobată prin Ordinul ministrului sănătăţii şi al ministrului educaţiei, cercetării şi tineretului nr. 1.225/5.031/2003
- Ordinul M.S.nr.1955/11995 pentru aprobarea Normelor de igienă privind unităţile pentru ocrotirea, educarea şi instruirea copiilor şi tinerilor.
- Ordin M.S nr.976/1998 pentru aprobarea Normelor de Igienă privind producţia, prelucrarea, depozitarea, păstrarea, transportul şi desfacerea
- Ordin M.S.nr.975/1998 privind aprobarea Normelor Igienico-Sanitare pentru alimente”
- Hotărârea nr 924/2005 privind regulile generale pentru igiena produselor alimentare
- Ordinul M.S.nr.536/1997 pentru aprobarea Normelor de Igienă şi a recomandărilor privind mediul de viată al populaţiei.
- Legea apei potabile nr.458/2002- M.O.nr.552/29.07.2002″
- Legea nr.311/2004 – legea apei potabile – Modifică şi completează legea nr.458- M.O.nr.582/30.06.2004
- H.G.R. nr.974/2004 pentru aprobarea Normelor de Supraveghere, inspecţie şi monitorizare a calităţii apei potabile şi a Procedurilor de Autorizare Sanitară a producţiei şi distribuţiei apei potabile
- Ordinul nr. 1136 din 27 iunie 2007, privind aprobarea Normelor de Igienă pentru cabinetele de înfrumuseţare corporală.
Certificat de absolvire (emis de M.S., M.E., D.S.P.), având valabilitate 3 Ani de la data susținerii examenului de absolvire.
LOCAŢIE
Suceava insa cursul poate fi organizat oriunde în țară pentru grupuri mai mari de persoane.
INFORMAȚII & ÎNSCRIERI : 0755 693 861, contact@novamind.ro
– evidența și informare gratuită cu privire la perioada de valabilitate a certificatelor de absolvire deținute
– costul cursului include toate taxele de participare
– cursul poate fi organizat oriunde în țară pentru grupuri mai mari de persoane
– Costul cursului include toate taxele aferente participării:
- acces la sala de curs în vederea pregătirii teoretice;
- suport de curs și alte resurse bibliografice;
- sustinerea examenului de absolvire;
- eliberarea certificatului de absolvire.
ACTE ÎNSCRIERE
- Copie carte identitate
INFORMAŢII DESPRE DESCHIDEREA CURSULUI
Cursurile se organizeză în fiecare lună.
Formatorii sunt medici specialisti in igiena, sanatate publica sau epidemiologie avizati sa realizeze cursuri de Igiena-Notiuni fundamentale.
Durata unui curs este de 3 ore, absolventilor urmand sa li se elibereze certificat de absolvire emis de catre DSP.
Examinarea se face imediat dupa terminarea cursului de catre o comisie de examen, delegata de Directia de Sanatate Publica Suceava.
Cum soliciti inscrierea la curs?
Completează formularul de mai jos și apasa pe butonul “MA INSCRIU LA CURS”.
Ulterior te vom contacta si vom discuta toate detaliile organizatorice.
Ne poti contacta si prin telefon, in timpul programului (L-V 09-17): 0755 693 861
Dupa completarea formularului te va contacta un consultant si-ti va oferi toate detaliile organizatorice si de plata.