COMUNICAREA EFICIENTĂ CU PACIENŢII. REGULI ŞI PRINCIPII.

COMUNICAREA EFICIENTĂ CU PACIENŢII. REGULI ŞI PRINCIPII.

Nevoia de comunicare este evidentă si necesară, la fel si cerințele pacienților de a primi informații mult mai bine structurate. In acest sens, este important ca personalul medical (medic, asistent medical, infirmier) sa practice mai mult procesul de comunicare si relaționare cu pacientul. Aceasta implică cunoștințe, abilitatea de a obtine informații, capacitate de relationare interpersonală.

Procesul de prestare a serviciilor de îngrijiri de sănătate trebuie sa fie conform cu exigențele pacientului. Realizarea unui asemenea desiderat implică identificarea tuturor conexiunilor personalului sanitar cu beneficiarii serviciilor medicale.

Din păcate, mediul in care se desfășoara actul medical nu e intodeauna propice comunicarii. Cauzele sunt numeroase si țin de: lipsa de timp, supraaglomerarea, diferentele de cultura, anxietate din partea pacienților, teama de conflict si de reclamații, asteptari nerealiste.

Din studiile ultimilor ani, rezultă faptul ca o bună comunicare medic-pacient poate avea un impact benefic asupra stării de sănătate a pacientului, precum și asupra creșterii gradului de siguranță si satisfacţie a pacientului. Însa educaţia in universitatile de medicina din Romania pune prea puţin accent pe comunicare, iar studenţii/rezidenții nu beneficiază de pregătire în acest sens.

In profesia de asistent medical, de la bun inceput este bine sa stii ca vei fi mereu in prima linie de comunicare cu pacientii si vei reprezenta interfata umana intre acestia si medici.

In acest proces, comunicarea ca abilitate dobandita este nu doar o insusire a asistentei medicale, ci o necesitate. A sti cum si ce sa comunici la timpul potrivit, este esential si are o importanta poate mai mare decat o banuim pe termen lung in dezvoltarea sistemului medical din Romania.

Cursul se adresează personalului medical (medici, asistente medicale, infirmiere) din clinici, laboratoare analize medicale, spitale, cabinete medicale.

Durata unui curs este de 3 ore, cursantilor urmand sa li se elibereze certificat de participare emis de catre NOVAMIND EDU SRL.

Taxă : 30 lei

Se achita prin virament bancar.

CONTACT: TELEFON 0755 693 861, email: contact@novamind.ro

INSCRIE-TE LA WEBINAR!    Dupa completarea formularului te va contacta un consultant si-ti va oferi toate detaliile organizatorice si de plata.